Gevulde deegwaren

 

De situatie voor ActiMeat

 

Stéphanie, productmanager
van een groot merk

 
 

Ik wilde graag meer duidelijkheid over de herkomst van het vlees in mijn productenaanbod gevulde deegwaren, maar het is niet gezegd dat deze traceerbaarheid ook zal leiden tot hogere verkoopcijfers!

 
 

Het rundvlees wordt gekocht in diepvriesblokken van 25 kg en komt uit verschillende uitsnijderijen in Ierland en Frankrijk (ontdooien voor gebruik). Het varkensvlees wordt vers gekocht, in Spanje bij een slachterij. Het geheel aan vlees wordt gehakt en vervolgens gemengd met de ingrediënten van de vulling, soms zitten er harde stukken of zenuwen in die ervoor zorgen dat het werk stil komt te liggen.

 
 

ActiMeat werd gevraagd om advies voor het aanbod gevulde deegwaren op basis van rund-/varkensvlees, het ging om een specifieke bevoorrading van 1000 ton.

 

Het antwoord van actimeat



Geografische
identificatie van de herkomst

ActiMeat stelt rund- en varkensvlees
voor dat afkomstig is uit de eigen
keten voor veeteelt, slacht
 en verwerking.


Daarmee staat de geografische
herkomst voorop in de marketingargumenten
over het dierenwelzijn, het houderij- en
slachtsysteem en de uitsnijderij.



Standaardisering
van de grondstoffen

ActiMeat heeft een industriegebied
met ISO 22000-certificatie en garandeert
daarmee dat de grondstoffen
gereserveerd, gecontroleerd
en getraceerd worden.


De veehouders worden verzekerd
van een afzetmarkt via een gecontroleerd
productdossier, dat het merk naast de
economische prestaties ook een
maatschappelijke dimensie geeft.


Verbetering
van de productiviteit

ActiMeat maakt een reeks
rauw rund- en varkensvlees
 en garandeert daarbij:


Standaardisering van het percentage
verwerkt vlees, het vetpercentage en
de collageen-/eiwitverhouding in
de formule. Daarnaast zorgt
ActiMeat voor een vermindering
van het aantal harde stukken
en zenuwen dankzij de
gebruikte industriële
processen.