Kant-en-klaarmaaltijden

 

De situatie voor ActiMeat

 

Sophie, inkoopster
bij een internationale groep in de voedingsmiddelenindustrie

 
 

De markt is gespannen, de distributie wil een lagere prijs, maar dit mag niet ten koste gaan van de productkwaliteit en het imago van het merk. Ik heb mijn lijst met leveranciers al eens nagelopen, maar daar kan ik mijn doelstellingen voor verbetering niet behalen. Wat kunnen jullie bijdragen aan ons belangrijkste product uit de diepvries: hachis parmentier (rundergehakt met aardappelpuree)?

 
 

Nu wordt dit product gemaakt door het Europese rundvlees met aromatische ingrediënten te bereiden in een kookpot. Na het afkoelen wordt het gekookte vlees uitgerafeld en vervolgens gemengd met enkele warme groenten en specerijen. Dit mengsel wordt gedoseerd in de bakjes als eerste laag voor de aardappels, vervolgens wordt het mechanisch ingevroren.

 
 

ActiMeat wordt om advies gevraagd voor het aanbod kant-en-klaarmaaltijden en dan met name voor dit toprecept van een belangrijke speler in de industrie. Het gaat om de levering van 1500 ton.

 

Het antwoord van actimeat



Optimalisatie
van de productiekosten

ActiMeat stelt een "vertrouwelijke"
aanpak voor ter algehele verbetering
van de kosten door met de klant
 alle productiestappen door te nemen.


De productiecycli verminderen, het
tussentijds verlies van materiaal
tegengaan, het productietempo
verhogen, de energiekosten
verminderen, enz... Het resultaat
is een verlaging van 9% van
de algemene kostprijs, zonder
de kwaliteit van het
vlees te veranderen.



Innovatie
van de productsmaken


De innovatie bestaat uit het gelijktijdig
koken van het vlees, de groenten en
de natuurlijke aroma's zonder dat
het voedsel zijn structuur verliest.


Het kookvocht van de materialen
mengt zich waardoor er ongeëvenaarde
culinaire smaken vrijkomen en de
eindproducten er aantrekkelijk uitzien.
Er wordt een goedkeurigsprotocol
voor smaaktesten ingesteld voor
iedere batch om het product
gezamenlijk goed te keuren.


Opbrengst & verpakking
van het product


Het ingrediënt dat klaar is om  
gedoseerd te worden, wordt IQF
ingevroren, waardoor het mogelijk is
om het ingrediënt bevroren te doseren
zonder verlies van product. Zo kan
het diepvriestempo worden verhoogd.


De grondstof wordt verpakt in een zak
 die gemakkelijk geopend kan worden
en afgestemd is op de grootte van
de batches die geproduceerd worden.
De beschikbaarheid van materiaal
op voorraad op basis van geplande
leveringen zorgt ook voor een hoger
serviceniveau voor dit product.