De situatie voor ActiMeat
Nicolas, productiemanager
van een pizzafabriek, privaat label
Ik heb een probleem met mijn vleespizza's. Het lukt maar niet om de smaak van geroosterd vlees te vinden waar ik naar op zoek ben.
Nu wordt rauw vlees IQF in zakken van 20 kg, met een diameter van 6 mm door ons voorgegaard op de gril, om de stukken daarna te laten uitlekken voordat ze weer gekoeld worden. De dosering vindt plaats door het vlees handmatig op de pizza te leggen, dit leidt tot een hogere kostprijs en bovendien stellen we vast dat er veel grondstof verloren gaat door onze bereidingsmethode.
ActiMeat werd gevraagd om advies voor ovenproducten op basis van rundvlees, het ging om een bevoorrading van 100 ton Frans rundvlees.
Het antwoord van actimeat
Een exclusief
bereidingsproces
ActiMeat stelt Frans rundvlees
met een diameter van 5 mm en
10% vet voor. Het innovatieve
proces van bereiden en
afkoelen en het absorberen
van het kookvocht zorgt
ervoor dat de sappigheid van
het vlees beheerst
kan worden.
Deze verwerkingstechniek
produceert stukken vlees voor
IQF, die gedoseerd worden door
trilling. Zo gaat er geen materiaal
verloren en ziet de pizza er
aantrekkelijk uit voor de
consument.