Scroll Top

Toepassingen
Ovenproducten

Topping pizza - grossiste viande ActiMeat

application_produits-du-four.png

Nicolas, productiemanager
van een pizzafabriek, privaat label

DE SITUATIE

VOOR ActiMeat

« Ik heb een probleem met mijn vleespizza’s. Het lukt maar niet om de smaak van geroosterd vlees te vinden waar ik naar op zoek ben. »

quote-gris

Nu wordt rauw vlees IQF in zakken van 20 kg, met een diameter van 6 mm door ons voorgegaard op de gril, om de stukken daarna te laten uitlekken voordat ze weer gekoeld worden. De dosering vindt plaats door het vlees handmatig op de pizza te leggen, dit leidt tot een hogere kostprijs en bovendien stellen we vast dat er veel grondstof verloren gaat door onze bereidingsmethode.

ActiMeat werd gevraagd om advies voor ovenproducten op basis van rundvlees, het ging om een bevoorrading van 100 ton Frans rundvlees.

01_identification_geographique-d-origine

Een exclusief

bereidingsproces

ActiMeat stelt Frans rundvlees met een diameter van 5 mm en 10% vet voor. Het innovatieve proces van bereiden en afkoelen en het absorberen van het kookvocht zorgt ervoor dat de sappigheid van het vlees beheerst kan worden.

Deze verwerkingstechniek produceert stukken vlees voor IQF, die gedoseerd worden door trilling. Zo gaat er geen materiaal verloren en ziet de pizza er aantrekkelijk uit voor de consument.

02_standardisation_de-la-matiere

Hogere

kwaliteitscriteria

ActiMeat produceert voor deze toepassing “zonder thermische behandeling door de industrie na het doseren”. Daarnaast biedt ActiMeat een hoger niveau aan kwaliteitscriteria (wat betreft bacteriën, fysisch-chemische
eisen en controles).

De goedkeuringsanalyses garanderen het gebruik van gecontroleerd materiaal zonder gebreken.

03_amelioration_de-la-productivite

Een ongeëvenaarde

smaak van geroosterd vlees

ActiMeat controleert de niet-enzymatische Maillardreactie die plaatsvindt tijdens het koken: de suikers regeren met de eiwitten. Dit zorgt voor de karakteristieke smaak van geroosterd vlees.

Door de parameters van het bereidings- en afkoelproces minimaal te variëren, kan ActiMeat het reactieproces veranderen en het verschil in resultaten kan indrukwekkend zijn als de klant op zoek is naar een bepaalde smaak.

HET ANTWOORD

VAN ActiMeat

Onze knowhow en onze vleesproducten

01_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

02_reponse_preparation-a-base-de-viande-cuite-nature-et-preparee

Gekookt vlees, naturel en bewerkt

Een innovatief kookproces zorgt voor ongeëvenaarde smaak en textuur van uw gerechten.

02_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

03_reponse_preparation-viande-cuisinee-aux-legumes

Gekookt vlees en groente

Producten op maat, klaar om te gebruiken, aan te passen aan veel verschillende gerechten (gehakt, sauzen, lasagne, …).

03_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

04_reponse_preparation-de-boulettes

Bereiding van zelfgemaakte gehaktballen, natuur of bereid

Wij hebben de expertise ontwikkeld om zelfgemaakte ActiMeat gehaktballen voor uw bereidingen te produceren.