Ovenproducten

 

De situatie voor ActiMeat

 

Nicolas, productiemanager
van een pizzafabriek, privaat label

 
 

Ik heb een probleem met mijn vleespizza's. Het lukt maar niet om de smaak van geroosterd vlees te vinden waar ik naar op zoek ben.

 
 

Nu wordt rauw vlees IQF in zakken van 20 kg, met een diameter van 6 mm door ons voorgegaard op de gril, om de stukken daarna te laten uitlekken voordat ze weer gekoeld worden. De dosering vindt plaats door het vlees handmatig op de pizza te leggen, dit leidt tot een hogere kostprijs en bovendien stellen we vast dat er veel grondstof verloren gaat door onze bereidingsmethode.

 
 

ActiMeat werd gevraagd om advies voor ovenproducten op basis van rundvlees, het ging om een bevoorrading van 100 ton Frans rundvlees.

 

Het antwoord van actimeat



Een exclusief
bereidingsproces

ActiMeat stelt Frans rundvlees
met een diameter van 5 mm en
10% vet voor. Het innovatieve
proces van bereiden en
afkoelen en het absorberen
van het kookvocht zorgt
ervoor dat de sappigheid van
het vlees beheerst
kan worden.


Deze verwerkingstechniek
produceert stukken vlees voor
IQF, die gedoseerd worden door
trilling. Zo gaat er geen materiaal
verloren en ziet de pizza er
aantrekkelijk uit voor de
consument.



Hogere
kwaliteitscriteria

ActiMeat produceert voor deze
toepassing "zonder thermische
behandeling door de industrie na
het doseren". Daarnaast biedt
ActiMeat een hoger niveau aan
kwaliteitscriteria (wat betreft
bacteriën, fysisch-chemische
eisen en controles).


De goedkeuringsanalyses  
garanderen het gebruik van
gecontroleerd materiaal
zonder gebreken.


Een ongeëvenaarde
smaak van geroosterd vlees

ActiMeat controleert de
niet-enzymatische Maillardreactie
die plaatsvindt tijdens het koken:
de suikers regeren met de eiwitten.
Dit zorgt voor de karakteristieke
 smaak van geroosterd vlees.


Door de parameters van het
bereidings- en afkoelproces minimaal
te variëren, kan ActiMeat het reactieproces
veranderen en het verschil in resultaten
kan indrukwekkend zijn als de klant
op zoek is naar een
bepaalde smaak.