De situatie voor ActiMeat
David, operations manager
bij een merk dat marktleider is
Ik krijg regelmatig de opmerking dat het vlees onzichtbaar is in de bolognesesaus. Ik merk dat de stukken vlees hun structuur verliezen zodra ze in de kookpot terechtkomen. Ons product bestaat voor 18% uit dit vlees. Ik ben bereid iets meer te betalen als het resultaat overtuigend is. Hebben jullie een oplossing?
Het industriële bedrijf krijgt het rundvlees aangeleverd in blokken van 25 kg, met hele spieren. Na het ontdooien worden hier stukken vlees met een diameter van 8 mm van gehakt, die in een kookpot met een verticaal mengmechanisme met schraper worden gegooid. In de pot zit olie met aroma's. Daarna wordt de tomatensaus toegevoegd. Als de juiste temperatuur bereikt is, begint het verpakken van het product in potten en vervolgens de sterilisatie.
ActiMeat wordt gevraagd om advies voor het aanbod sauzen, voor het recept van een nationaal merk. Het gaat om de levering van 900 ton.
Het antwoord van actimeat
Textuur
van de stukken
ActiMeat heeft het principe
van persen, samendrukken en
de dichtheid van het vlees
onderzocht om een oplossing
te geven voor dit probleem.
We passen onze expertise toe voor
een dubbele vermaling waardoor de
harde stukken vlees worden ingekookt.
Vervolgens wordt het product samengedrukt
tot korrels. Zo verkrijgen we rundvlees
waarvan de dichtheid binnen het vastgestelde
bereik van de klant ligt.