toepassingen
Bereide gerechten
Sophie, inkoopster
bij een internationale groep in de voedingsmiddelenindustrie
DE SITUATIE
VOOR ActiMeat
« De markt is gespannen, de distributie wil een lagere prijs, maar dit mag niet ten koste gaan van de productkwaliteit en het imago van het merk. Ik heb mijn lijst met leveranciers al eens nagelopen, maar daar kan ik mijn doelstellingen voor verbetering niet behalen. Wat kunnen jullie bijdragen aan ons belangrijkste product uit de diepvries: hachis parmentier (rundergehakt met aardappelpuree)? »
Nu wordt dit product gemaakt door het Europese rundvlees met aromatische ingrediënten te bereiden in een kookpot. Na het afkoelen wordt het gekookte vlees uitgerafeld en vervolgens gemengd met enkele warme groenten en specerijen. Dit mengsel wordt gedoseerd in de bakjes als eerste laag voor de aardappels, vervolgens wordt het mechanisch ingevroren.
ActiMeat wordt om advies gevraagd voor het aanbod Bereide gerechtenen dan met name voor dit toprecept van een belangrijke speler in de industrie. Het gaat om de levering van 1500 ton.
Optimalisatie
van de productiekosten
ActiMeat stelt een “vertrouwelijke” aanpak voor ter algehele verbetering van de kosten door met de klant alle productiestappen door te nemen.
De productiecycli verminderen, het tussentijds verlies van materiaal tegengaan, het productietempo verhogen, de energiekosten verminderen, enz… Het resultaat is een verlaging van 9% van de algemene kostprijs, zonder de kwaliteit van het vlees te veranderen.
Innovatie
van de productsmaken
De innovatie bestaat uit het gelijktijdig
koken van het vlees, de groenten en
de natuurlijke aroma’s zonder dat
het voedsel zijn structuur verliest.
Het kookvocht van de materialen mengt zich waardoor er ongeëvenaarde culinaire smaken vrijkomen en de
eindproducten er aantrekkelijk uitzien. Er wordt een goedkeurigsprotocol voor smaaktesten ingesteld voor iedere batch om het product gezamenlijk goed te keuren.
Opbrengst & verpakking
van het product
Het ingrediënt dat klaar is om gedoseerd te worden, wordt IQF ingevroren, waardoor het mogelijk is om het ingrediënt bevroren te doseren zonder verlies van product. Zo kan het diepvriestempo worden verhoogd.
De grondstof wordt verpakt in een zak die gemakkelijk geopend kan worden en afgestemd is op de grootte van
de batches die geproduceerd worden. De beschikbaarheid van materiaal op voorraad op basis van geplande leveringen zorgt ook voor een hoger serviceniveau voor dit product.
HET ANTWOORD
VAN ActiMeat