Scroll Top

toepassingen
Bereide gerechten

Lasagnes ingrédients IQF pour PAI - grossiste viande ActiMeat

application_plats-cuisines

Sophie, inkoopster
bij een internationale groep in de voedingsmiddelenindustrie

DE SITUATIE

VOOR ActiMeat

« De markt is gespannen, de distributie wil een lagere prijs, maar dit mag niet ten koste gaan van de productkwaliteit en het imago van het merk. Ik heb mijn lijst met leveranciers al eens nagelopen, maar daar kan ik mijn doelstellingen voor verbetering niet behalen. Wat kunnen jullie bijdragen aan ons belangrijkste product uit de diepvries: hachis parmentier (rundergehakt met aardappelpuree)? »

quote-gris

Nu wordt dit product gemaakt door het Europese rundvlees met aromatische ingrediënten te bereiden in een kookpot. Na het afkoelen wordt het gekookte vlees uitgerafeld en vervolgens gemengd met enkele warme groenten en specerijen. Dit mengsel wordt gedoseerd in de bakjes als eerste laag voor de aardappels, vervolgens wordt het mechanisch ingevroren.

ActiMeat wordt om advies gevraagd voor het aanbod Bereide gerechtenen dan met name voor dit toprecept van een belangrijke speler in de industrie. Het gaat om de levering van 1500 ton.

01_identification_geographique-d-origine

Optimalisatie

van de productiekosten

ActiMeat stelt een “vertrouwelijke” aanpak voor ter algehele verbetering van de kosten door met de klant alle productiestappen door te nemen.

De productiecycli verminderen, het tussentijds verlies van materiaal tegengaan, het productietempo verhogen, de energiekosten verminderen, enz… Het resultaat is een verlaging van 9% van de algemene kostprijs, zonder de kwaliteit van het vlees te veranderen.

02_standardisation_de-la-matiere

Innovatie

van de productsmaken

De innovatie bestaat uit het gelijktijdig
koken van het vlees, de groenten en
de natuurlijke aroma’s zonder dat
het voedsel zijn structuur verliest.

Het kookvocht van de materialen mengt zich waardoor er ongeëvenaarde culinaire smaken vrijkomen en de
eindproducten er aantrekkelijk uitzien. Er wordt een goedkeurigsprotocol voor smaaktesten ingesteld voor iedere batch om het product gezamenlijk goed te keuren.

03_amelioration_de-la-productivite

Opbrengst & verpakking

van het product

Het ingrediënt dat klaar is om gedoseerd te worden, wordt IQF ingevroren, waardoor het mogelijk is om het ingrediënt bevroren te doseren zonder verlies van product. Zo kan het diepvriestempo worden verhoogd.

De grondstof wordt verpakt in een zak die gemakkelijk geopend kan worden en afgestemd is op de grootte van
de batches die geproduceerd worden. De beschikbaarheid van materiaal op voorraad op basis van geplande leveringen zorgt ook voor een hoger serviceniveau voor dit product.

HET ANTWOORD

VAN ActiMeat

Onze knowhow en onze vleesproducten

01_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

01_reponse_applications-pour-produits-transformes

Rauw Vlees

Verzamelen van hoogwaardige, gecontroleerde grondstoffen (textuur, smaak, …) zodat u en de eindconsument tevreden zijn.

02_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

02_reponse_preparation-a-base-de-viande-cuite-nature-et-preparee

Gekookt vlees, naturel en bewerkt

Een innovatief kookproces zorgt voor ongeëvenaarde smaak en textuur van uw gerechten.

03_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

03_reponse_preparation-viande-cuisinee-aux-legumes

Gekookt vlees en groente

Producten op maat, klaar om te gebruiken, aan te passen aan veel verschillende gerechten (gehakt, sauzen, lasagne, …).

04_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

04_reponse_preparation-de-boulettes

Bereiding van zelfgemaakte gehaktballen, natuur of bereid

Wij hebben de expertise ontwikkeld om zelfgemaakte ActiMeat gehaktballen voor uw bereidingen te produceren.