Aanvraag
Bladerdeeg-
gebakjes / pasteitjes
Bénédicte, Industrieel Manager
van een groot merk
DE SITUATIE
VOOR ActiMeat
« Wij bieden onze klanten momenteel een assortiment van pluimveevleessoesjes aan. Aangezien de consumptiegewoonten zijn veranderd, willen wij een 100% plantaardig alternatief bieden. We hebben bijzondere verwachtingen qua smaak, het bladerdeeg moet pittig zijn. Wat kunt u ons aanbieden en vooral laten testen? »
Tot dusver bestaat deze productlijn uit geselecteerd gehakt van gevogelte met toegevoegde smaakstoffen. Het vlees wordt in de oven gebakken voordat het in het bladerdeeg wordt verwerkt. Het mengsel wordt dan opnieuw in de oven geplaatst om te garen.
ActiMeat wordt geraadpleegd over het bladerdeegassortiment om een origineel 100% plantaardig recept voor te stellen voor een levering van 350 ton.
FORMULERING
van een recept op maat
De O&O-afdeling van ActiMeat biedt verschillende bronnen van plantaardige eiwitten op basis van erwten, tarwe en soja. Haar deskundigheid en vakmanschap maken de ontwikkeling van recepten op maat mogelijk. Mengsels van groenten, kruiden en natuurlijke ingrediënten bieden de juiste oplossing.
INNOVATIE
productaroma’s
De O&O-teams ontwikkelden voor hun klant een gemalen product op basis van erwten met geïntegreerde groenten om de smaak te verbeteren en gehakt te vervangen met inachtneming van de Veggie-claim. Met een diameter van 6 mm en een passend gewicht kunnen de hoeveelheden nauwkeurig worden afgemeten voor de bereiding.
TestEN
en valideren van producten
Om volledig aan de verwachtingen van de klant te voldoen, zijn de gemalen producten onderworpen aan kwaliteitstests en zijn zij gevalideerd door een intern proefpanel. Vervolgens werden monsters naar de klant gestuurd om de smaak, de textuur en het uiterlijk te valideren.
HET ANTWOORD
ActiMeat