Aanvraag
Gevulde pasta
Stéphanie, productmanager
van een groot merk
DE SITUATIE
VOOR ActiMeat
« Ik wilde graag meer duidelijkheid over de herkomst van het vlees in mijn productenaanbod gevulde pasta, maar het is niet gezegd dat deze traceerbaarheid ook zal leiden tot hogere verkoopcijfers! »
Het rundvlees wordt gekocht in diepvriesblokken van 25 kg en komt uit verschillende uitsnijderijen in Ierland en Frankrijk (ontdooien voor gebruik). Het varkensvlees wordt vers gekocht, in Spanje bij een slachterij. Het geheel aan vlees wordt gehakt en vervolgens gemengd met de ingrediënten van de vulling, soms zitten er harde stukken of zenuwen in die ervoor zorgen dat het werk stil komt te liggen.
ActiMeat werd gevraagd om advies voor het aanbod gevulde pasta op basis van rund-/varkensvlees, het ging om een specifieke bevoorrading van 1000 ton.
Geografische
identificatie van de herkomst
ActiMeat stelt rund- en varkensvlees voor dat afkomstig is uit de eigen keten voor veeteelt, slacht en verwerking.
Daarmee staat de geografische herkomst voorop in de marketingargumenten over het dierenwelzijn, het houderij-en slachtsysteem en de uitsnijderij.
Standaardisering
van de grondstoffen
ActiMeat heeft een industriegebied met ISO 22000-certificatie en garandeert daarmee dat de grondstoffen
gereserveerd, gecontroleerd en getraceerd worden.
De veehouders worden verzekerd van een afzetmarkt via een gecontroleerd productdossier, dat het merk naast de economische prestaties ook een maatschappelijke dimensie geeft.
Verbetering
van de productiviteit
ActiMeat maakt een reeks rauw rund- en varkensvlees en garandeert daarbij:
Standaardisering van het percentage verwerkt vlees, het vetpercentage en de collageen-/eiwitverhouding in
de formule. Daarnaast zorgt ActiMeat voor een vermindering van het aantal harde stukken en zenuwen dankzij de
gebruikte industriële processen.
HET ANTWOORD
VAN ActiMeat