Scroll Top

Aanvraag
Gevulde pasta

Farce raviolis - pâtes farcies ActiMeat

application_pates-farcies.png

Stéphanie, productmanager
van een groot merk

DE SITUATIE

VOOR ActiMeat

« Ik wilde graag meer duidelijkheid over de herkomst van het vlees in mijn productenaanbod gevulde pasta, maar het is niet gezegd dat deze traceerbaarheid ook zal leiden tot hogere verkoopcijfers! »

quote-gris

Het rundvlees wordt gekocht in diepvriesblokken van 25 kg en komt uit verschillende uitsnijderijen in Ierland en Frankrijk (ontdooien voor gebruik). Het varkensvlees wordt vers gekocht, in Spanje bij een slachterij. Het geheel aan vlees wordt gehakt en vervolgens gemengd met de ingrediënten van de vulling, soms zitten er harde stukken of zenuwen in die ervoor zorgen dat het werk stil komt te liggen.

ActiMeat werd gevraagd om advies voor het aanbod gevulde pasta op basis van rund-/varkensvlees, het ging om een specifieke bevoorrading van 1000 ton.

01_identification_geographique-d-origine

Geografische

identificatie van de herkomst

ActiMeat stelt rund- en varkensvlees voor dat afkomstig is uit de eigen keten voor veeteelt, slacht en verwerking.

Daarmee staat de geografische herkomst voorop in de marketingargumenten over het dierenwelzijn, het houderij-en slachtsysteem en de uitsnijderij.

02_standardisation_de-la-matiere

Standaardisering

van de grondstoffen

ActiMeat heeft een industriegebied met ISO 22000-certificatie en garandeert daarmee dat de grondstoffen
gereserveerd, gecontroleerd en getraceerd worden.

De veehouders worden verzekerd van een afzetmarkt via een gecontroleerd productdossier, dat het merk naast de economische prestaties ook een maatschappelijke dimensie geeft.

03_amelioration_de-la-productivite

Verbetering

van de productiviteit

ActiMeat maakt een reeks rauw rund- en varkensvlees en garandeert daarbij:

Standaardisering van het percentage verwerkt vlees, het vetpercentage en de collageen-/eiwitverhouding in
de formule. Daarnaast zorgt ActiMeat voor een vermindering van het aantal harde stukken en zenuwen dankzij de
gebruikte industriële processen.

HET ANTWOORD

VAN ActiMeat

Onze knowhow en onze vleesproducten

01_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

01_reponse_applications-pour-produits-transformes

Rauw vlees

Verzamelen van hoogwaardige, gecontroleerde grondstoffen (textuur, smaak, …) zodat u en de eindconsument tevreden zijn.

02_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

02_reponse_preparation-a-base-de-viande-cuite-nature-et-preparee

Gekookt vlees, naturel en bewerkt

Een innovatief kookproces zorgt voor ongeëvenaarde smaak en textuur van uw gerechten.

03_reponse_nos-savoir-faire-en-produits-carnes

03_reponse_preparation-viande-cuisinee-aux-legumes

Gekookt vlees en groente

Producten op maat, klaar om te gebruiken, aan te passen aan veel verschillende gerechten (gehakt, sauzen, lasagne, …).