Gecontroleerde vleesketen
gecertificeerde
kwaliteit
ActiMeat heeft zijn kwaliteitsbenadering laten erkennen door certificeringsinstanties, maar zet zich ook in voor een kwaliteitsbenadering die veel verder gaat dan de wettelijke verplichtingen.
ActiMeat heeft kwaliteitscontrole een centrale plaats gegeven in zijn productieproces en heeft een interactieve communicatie ontwikkeld met zijn leveranciers, contractanten, klanten en wetgevende autoriteiten. .
Stap 1
VEETELERS / LANDBOUWERS
Geografische en rasidentificatie – productieketen
Dierenwelzijn
Goede veehouderijpraktijken
Conventioneel of biologisch, GMO’s, allergenen
Stap 2
SLACHTHUIS – UITSNIJDERIJ / PRODUCENTEN – VERWERKERS VAN PLANTAARDIGE EIWITTEN – OLIEPRODUCENTEN
Procedure voor verwijzingen naar leveranciers
Kennis van het systeem voor de traceerbaarheid van leveranciers
Audits en periodieke evaluatie van leveranciers
Stap 3
BESTELLING
Monitoring van volumeverbintenissen en product-logistieke voorwaarden
Beheer van de toeleveringsketen
CDC-beheer en controle referentiemeting voor het bestellen
Integratie van alle klantidentificatiecodes
Stap 4
ONTVANGST VAN GRONDSTOFFEN
Robuust bemonsteringsplan voor elke ontvangst van grondstoffen
Systematische chemische analyse en visuele controle van elke ontvangst van grondstoffen
Microbiologisch en histologisch controleplan
Bewaring van een monster van elke ontvangst van grondstoffen
Stap 5
BEHEERSYSTEEM
ERP / 100% geautomatiseerde werking
Grondstoffen en databank van industriële processen
Kostenbeheersing per processtap
Vooruitgang door preventieve/corrigerende maatregelen
Registratie van preventieve en corrigerende maatregelen
Stap 6
OPSTARTEN VAN DE PRODUCTIE
Kwaliteitscontroles van onderhanden werk en afgewerkte producten voor elke partij
Chemische analyse, specifieke tests, PRPo-controle en aandachtspunten.
Kwaliteitscontroleurs ter ondersteuning van de productie
Gecertificeerd systeem voor voedselveiligheid en kwaliteitsbeheer
Stap 7
CONTROLE VAN HET EINDPRODUCT
Vrijgavetests PCR & chemie & microbiologie
Maandelijks organoleptisch onderzoek
Jaarlijks monitoringplan: histologie, contaminanten en voedingsanalyse
Up- en downstream traceerbaarheid (via ERP)
Stap 8
CONSUMENT
Integratie van consumenten- en trendonderzoek
Waarnemingen van afgewerkte producten op de Europese markt
Voortdurende verbetering van de LPN-technologieën van onze klanten
Innovatie door het aanbod van ActiMeat
Wilt u meer weten over onze kwaliteitsaanpak?
Hebt u een vraag over onze producten?
ONZE TEAMS ZULLEN UW VRAGEN ZO SNEL MOGELIJK BEANTWOORDEN.