Toepassingen
Ovenproducten
Nicolas, productiemanager
van een pizzafabriek, privaat label
DE SITUATIE
VOOR ActiMeat
« Ik heb een probleem met mijn vleespizza’s. Het lukt maar niet om de smaak van geroosterd vlees te vinden waar ik naar op zoek ben. »
Nu wordt rauw vlees IQF in zakken van 20 kg, met een diameter van 6 mm door ons voorgegaard op de gril, om de stukken daarna te laten uitlekken voordat ze weer gekoeld worden. De dosering vindt plaats door het vlees handmatig op de pizza te leggen, dit leidt tot een hogere kostprijs en bovendien stellen we vast dat er veel grondstof verloren gaat door onze bereidingsmethode.
ActiMeat werd gevraagd om advies voor ovenproducten op basis van rundvlees, het ging om een bevoorrading van 100 ton Frans rundvlees.
Een exclusief
bereidingsproces
ActiMeat stelt Frans rundvlees met een diameter van 5 mm en 10% vet voor. Het innovatieve proces van bereiden en afkoelen en het absorberen van het kookvocht zorgt ervoor dat de sappigheid van het vlees beheerst kan worden.
Deze verwerkingstechniek produceert stukken vlees voor IQF, die gedoseerd worden door trilling. Zo gaat er geen materiaal verloren en ziet de pizza er aantrekkelijk uit voor de consument.
Hogere
kwaliteitscriteria
ActiMeat produceert voor deze toepassing “zonder thermische behandeling door de industrie na het doseren”. Daarnaast biedt ActiMeat een hoger niveau aan kwaliteitscriteria (wat betreft bacteriën, fysisch-chemische
eisen en controles).
De goedkeuringsanalyses garanderen het gebruik van gecontroleerd materiaal zonder gebreken.
Een ongeëvenaarde
smaak van geroosterd vlees
ActiMeat controleert de niet-enzymatische Maillardreactie die plaatsvindt tijdens het koken: de suikers regeren met de eiwitten. Dit zorgt voor de karakteristieke smaak van geroosterd vlees.
Door de parameters van het bereidings- en afkoelproces minimaal te variëren, kan ActiMeat het reactieproces veranderen en het verschil in resultaten kan indrukwekkend zijn als de klant op zoek is naar een bepaalde smaak.
HET ANTWOORD
VAN ActiMeat